TJGグローバルレポート

ニュージーランド留学レポート②

2018年4月23日10:30 |

One month have passed since I came to New Zealand.

At first , I through that I wanted to return to Japan because I didn't understand all things but nowadays, I get used to a new environment. now I'm having fun.

First I was surprised when I came to New Zealand because it was raining most of the time.

Most New Zealander  dose't use an umbrella.

They are used to rain.

New Zealander accents are diffrent from the one I used to study in Japan.

So it was very hard to understand .

Now I'm used to the accents and I can understand the lesson .

The New Zealand has culture of the Maori of indigenous people and there is a class of the Maori culture in school.

At first I though that I didn't understand it but nowadays, It is pleasant to learn the word of Maori.

In the chemistry class , it is very fun because we do a lot of experiment.

After school and weekends I usually go to the various places with my family or friends.

The most memorable thing was the colour festival.

We threw colour  powder each other and  my whole body was covered with lots of different colours.

It was very fun.

My host family is very nice and I am happy.

I am happy that my host family's dinner is very dericious.

My host brother is very cute.

I am still home sick ,so sometimes I still feel sad.

But I have about one month to return to japan .

So I want to enjoy and visit more places while I'm still here in New Zealand.

ニュージーランドに来て約一ヶ月半が経ちました。最初は、分からない事ばかりで毎日、日本に帰りたいと思っていたのですが、最近はようやく生活にも慣れてきて楽しいと感じる事も少しづつ増えてきました。

ニュージーランドに来て初めに驚いたのは、ニュージーランドはよく雨が降るに現地の人はあまり傘をささない事です。

雨に慣れているみたいです。

ニュージーランドの人達は私達が習っている英語とは違うアクセントで話すので最初は聞き取るのがすごく大変だったのですが、最近はその発音にも慣れてきて授業も分かるようになってきました。

ニュージーランドには先住民のマオリ族の文化があり、学校の授業にもマオリ語があります。最初は分からない英語で初めてのマオリ語を習ってもと思っていたのですが、最近は新しくマオリの単語を覚えるのが少し楽しくなってきました。

化学の授業では沢山の実験をやったりすごく楽しいです。

学校帰りや休日は友達や家族と色々なところに出かけています。今一番思い出に残っているのは、カラーフェスティバルです。皆で白いTシャツを着て色々な色の粉を、投げるお祭りです。このようなお祭りに初めて参加したので、全身がカラフルになって驚いたのですが、たくさんの人とコミュニケーションがとれてとても楽しかったです。

他にもビーチや美術館に行ったり映画を見に行ったりもしました。

ホストファミリーはとても優しくて本当に嬉しいです。

ホストファミリーの作るご飯はとても美味しいくてつい沢山食べてしまいます。

5歳のホストブラザーもとても可愛いくてよく一緒に遊んでいます。

私のホストファミリーは近くに親戚が沢山住んでいるのでよく誕生日パーティーをやります。

パーティーに行くと沢山の人とコミュニケーションがとれるのでとても楽しいです。

未だにホームシックから抜け出せず苦労する事もありますが、この留学に来て良い経験が沢山できていると思います。

あと一ヶ月弱、時間が無駄にならないように頑張りたいです。

OSさん

岡本彩良 写真②.jpg岡本彩良 写真①.jpg